رایانش ابری
کد : 1
گروه :
رایانش ابری
تاریخ : 1392/12/20
تعداد بازدید : 42630
سایت مرجع
رایانش ابری
پردازش ابری؛ پدیدهای نوظهور در اینترنت
امروزه بسیاری از افراد بدون اینکه حتی خبر داشته باشند از امکان رایانش ابری و پردازش ابری استفاده میکنند.
حدود ٢٠ تا ٣٠ سال پیش که هنوز شبکههای کامپیوتری پیشرفت نکرده بودند و اینترنت به این گستردگی نشده بود، هر کس مجبور بود که از کامپیوتر شخصی یا حداکثر شرکتی خودش استفاده کند. بعضا این کامپیوترها حتی در زمان خودشون قدیمی و از رده خارج بودند و نمیتوانستند انتظارات کاربر را برآورده کنند.
اوضاع زمانی بدتر میشد که کسی میخواست تا اطلاعاتش رو از جایی به غیر منزل یا دفتر کارش در دسترس داشته باشد. راحتترین کار انتقال اون اطلاعات به حافظههای قابل انتقال مثل دیسکها و فلاپیها بودند که اونها هم اشکلات بیشماری داشتند؛ از جمله محدود بودن حجمشان، حساس بودن در مقابل آسیبها و همچنین عمر محدودشون که باعث میشدند اطلاعاتی که درونشون بود به شدت در معرض آسیب قرار بگیرد. این وضعیت ادامه داشت تا زمانی که پدیدهای به نام «رایانش ابری» یا «Cloud Computing» به وجود آمد.
رایانش ابری یا Cloud Computing به سرویسهایی اطلاق میشود که مبنای کار آنها اینترنت باشد. به زبان سادهتر یعنی تمام سایتهایی که به نحوی از طریق اینترنت به شما خدماتی رو ارائه میکنند، بخشی از این پدیده هستند.
با به وجود اومدن رایانش ابری یا پردازش ابری یا Cloud Computing دیگه لازم نیست که حتما برای سفارش کالای خاصی به فروشگاه مراجعه کنید. یا اینکه برای انتقال اسناد و پروندههای مورد نیازتون از حافظههای قابل حمل استفاده کنید.
برای مثال Google Docs یکی از نمونههای بارز رایانش ابری است. شما در این سرویس که متعلق به کمپانی گوگل هست پروندههاتون رو ایجاد، ویرایش، حذف و یا هر تغییر دیگری که بخواهید درونشون میدهید و مهمتر اینکه در سرتاسر دنیا به راحتی بهشون دسترسی دارید. مثال دیگه سرویس Picasa است که باز هم متعلق به گوگل است. شما در این سایت تصاویرتون رو دسته بندی میکنید، علامتگذاری میکنید و بازهم از همه جا براتون قابل دسترس است.
رایانش ابری یک پدیده نوظهور است و حتی کارشناسان هم به تعریف دقیقی برایش نرسیدهاند، چرا که این پدیده همواره درحال تغییر و تحول است.